Lifo: Στον Πρίγκιπα για σουβλάκι με μαύρο χοίρο

Με μια κουζίνα επηρεασμένη από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ο Πρίγκιπας αφήνει το δικό του γευστικό στίγμα στα Εξάρχεια.

Αυτό που λένε ότι τα φαινόμενα απατούν είναι ίσως από τις μεγαλύτερες αλήθειες που επιβεβαιώνουν ότι οι ταμπέλες υπάρχουν για να τις καταργούμε.

Ο Πρίγκιπας έρχεται να επισφραγίσει αυτήν τη διαπίστωση, αφού το σουβλάκι, ως βασικό του είδος, δεν είναι το κλασικό street food που θα βρεις αλλού αλλά δίνει μια σειρά από ξεχωριστές γεύσεις που βασίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και στα φρέσκα κρέατα που προέρχονται από διάφορες μικρές φάρμες της χώρας και μαγειρεύονται με μαεστρία.

Εκτός από τα κλασικά τυλιχτά, εδώ θα βρεις βουβαλίσιο κρέας, μαύρο χοίρο, προβατίνα και συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος, τα οποία προσφέρονται σε μορφή τυλιχτού ή μερίδας, αναδεικνύοντας την ποιότητα των πρώτων υλών.
Με μια κουζίνα επηρεασμένη από τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ο Πρίγκιπας αφήνει το δικό του γευστικό στίγμα στα Εξάρχεια, τολμώντας με πιάτα όπως καπνιστή πέστροφα ή χέλι από τα Ιωάννινα σε πίτα καλαμποκιού, τα οποία έχουν αναφορά σε πόλεις όπως η Φλώρινα απ’ όπου κατάγεται ο Κωστής που δημιούργησε αυτή την ξεχωριστή ψησταριά.

Όπως λέει «σε περιοχές που βρίσκονται δίπλα σε λίμνες, όπως είναι οι Πρέσπες, το κρέας και το ψάρι βρίσκονται μαζί στο ίδιο τραπέζι». Όσο για τη γεύση που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις, αυτή είναι τα κεμπαπάκια Φλωρίνης με μοσχαρίσιο, χοιρινό και λίγο πρόβειο κιμά, τα οποία δεν μοιάζουν με τίποτε απ’ όσα έχεις φάει μέχρι σήμερα.

Η αλοιφή Αϊβάρ με καταγωγή από τη Σερβία είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό, ενώ το τσίπουρο από τα Γιαννιτσά και το κρασί Αμυνταίου ολοκληρώνουν το γευστικό ταξίδι.

Πηγή: www.lifo.gr

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in