Η Πόλη Ζει: Ένας «Πρίγκιπας» στα Εξάρχεια

Μια γειτονιά γεμάτη αντιθέσεις, που συνεχώς μεταλάσσεται. Φυσικό και επόμενο είναι να ανοίγουν καινούργια μαγαζιά που δεν τα παίρνουμε γραμμή! Έτσι, συνέβη και με ένα συγκεκριμένο: ενώ έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση χρόνο, εγώ το ανακάλυψα πολύ πρόσφατα.

«Ο Πρίγκιπας» έχει το «βασίλειό» του στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στον αριθμό 23. Όταν έφαγα εκεί, θεώρησα τον εαυτό μου ντροπή της Αθήνας, που ενώ κυκλοφορώ στην Πόλη, δεν είχα ανακαλύψει το μαγευτικό σουβλάκι του «Πρίγκιπα»!

Τα Εξάρχεια ήταν, είναι και θα είναι η αγαπημένη μου γειτονιά. Εκεί πέρασα φοιτητικά χρόνια και δεν τα αλλάζω, όχι μόνο για την ομορφιά και την ιδιαιτερότητά τους, αλλά κυρίως γιατί κουβαλούν μνήμες και εικόνες, βγαλμένες από μια άλλη μια εποχή. Και είναι μια άλλη εποχή, καθώς οι δουλειές έχουν κάνει τη φοιτητική ζωή να περάσει … στη λήθη. Όταν όμως θέλω να ξαναθυμηθώ τα παλιά, τα Εξάρχεια θα είναι η πρώτη μου επιλογή.

Γιατί μαγευτικό; Γιατί είναι «πριγκιπικό»: τα υλικά που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Θα βρείτε φυσικά τα κλασικά, σε πολύ πιο ανεβασμένη ποιότητα από το συνηθισμένο, αλλά θα βρείτε επίσης παραδοσιακά κεμπαπάκια Φλωρίνης, προβατίνα Τυρνάβου, μαύρο χοίρο Πρεσπών, βουβάλι Κερκίνης, πέστροφα Λούρου και χέλι Ιωαννίνων.

Ναι, όλα αυτά μπορείτε να τα βάλετε ΚΑΙ μέσα την πίτα! Αν είστε vegetarian, ο «Πρίγκιπας» δεν σας αφήνει παραπόνεμενους, ούτε κι αν θέλετε να απαρνηθείτε τις ρίζες σας κι αντί για πίτα, να φάτε burgerάκι.

Όπως αντιλαμβάνεστε ενθουσιάστηκα τόσο, που μίλησα με τον Κωστή, τον ιδιοκτήτη του «Πρίγκιπα». Μου ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο, καθώς από την πρώτη λέξη του, το βλέμμα του και τη χαρά του να μιλήσει για το μαγαζί του, φάνηκε πόσο πολύ αγαπάει τη δουλειά του.

«Το μαγαζί το ονόμασα Πρίγκιπα, γιατί όποιος έρθει να φάει, να πιει ή να διασκεδάσει θα του φερθούμε σαν… Πρίγκιπα!»

δηλώνει ο Κωστής και εγώ το επιβεβαιώνω.

«Στο μαγαζί υπάρχει μία αντίθεση: φτιάχνουμε street food, με υλικά που έτρωγες σε εστιατόρια 5 αστέρων! Η ιδέα μου ήρθε γιατί λατρεύω το street food και ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό»

Και τα κατάφερε. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα της εστίασης, ο «Πρίγκιπας» με την ποιότητα των υλικών και τη φιλική, «παρεϊστικη» ατμόσφαιρα που δημιουργεί, έχει πλέον σταθερούς πελάτες, είτε μέσω delivery είτε εντός του μαγαζιού. Αλλά και οι περαστικοί που βλέπουν το πολύ όμορφο μαγαζί ή αυτοί που το έμαθαν «από στόμα σε στόμα», δεν παραλείπουν να βρεθούν στο … «ανάκτορο» του Κωστή.

«Θέλω ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος. Φτάνω μέχρι την άκρη της Ελλάδας για να βρω την πρώτη ύλη που χρειάζομαι. Έχω εστιάσει στη Βόρεια Ελλάδα βέβαια, γιατί από εκεί κατάγομαι. Από τη Φλώρινα είμαι, δεν την ξεχνάω ποτέ! Ήθελα λοιπόν να βασιστώ στις ρίζες μου. Και μη νομίζεις ότι αυτό το φαγητό είναι «gourmet» για τη Βόρεια Ελλάδα. Πολλοί μπερδεύονται, αλλά δεν είναι έτσι. Αυτά τα φαγητά ανήκουν στη διατροφή των Βορειοελλαδιτών. Που έχουν μέσα τους και επιρροές από Βαλκάνια. Αυτό ήθελα να είναι ο Πρίγκιπας. Ένα ταξίδι στη γεύση από τη Φλώρινα μέχρι τον Τύρναβο και από εκεί στην Κερκίνη και τα Γιάννενα. Να είναι το μέρος που Ελλάδα και Βαλκάνια συναντιούνται».

Ο Κωστής, όμως, δεν επαναπαύεται μόνο στα υλικά και στους μοναδικούς συνδυασμούς. Όπως λέει, δίνει μεγάλη σημασία και στο προσωπικό του μαγαζιού: «Ένα βαπόρι θέλει μηχανές για να ταξιδέψει. Έτσι και ένα μαγαζί. Οπότε χωρίς προσωπικό δεν θα ήμασταν τίποτα. Και θέλω να είναι ευχαριστημένοι όλοι, ώστε να έρχονται στο μαγαζί με χαμόγελο. Γιατί αυτή η δουλειά θέλει κέφι, αγάπη για το φαγητό και αγάπη για τον άνθρωπο».

Ο Κωστής, η ψυχή του «Πρίγκιπα» πολύ γρήγορα «τα είπε όλα». Πρέπει οπωσδήποτε να πάτε και να διαπιστώσετε δια ζώσης όσα προσπαθώ να μεταφέρω γραπτώς.
Αν πετύχετε τον Κωστή (πολύ πιθανό αφού τις περισσότερες ώρες είναι εκεί), κάντε του μια πρόταση από μένα: Ο «Πρίγκιπας» πλέον θα πρέπει να πάρει προαγωγή και να γίνει… Βασιλιάς!

Πηγή: www.ipolizei.gr

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in